Tipi DIY en 5 andere hippe hangplekken voor jouw kat.

Katten kiezen graag de warmste en zachtste plekjes uit om te liggen, het liefst dan ook nog hoog of overdekt. Maar niet alle kattenmanden en huisjes staan ook nog hip en mooi binnen je interieur. Ik ging op zoek naar de leukste en hipste slaapplekken voor jouw kat en ging zelf aan de slag met een leuke DIY katten tipi.

DIY katten tipi.

Ik kwam ze al vaker tegen, tipi tentjes voor katten en honden, alleen zijn deze nergens te koop in Nederland voor een normale prijs. Wel vond ik veel filmpjes op YouTube. Dit kon ik ook. Ik zocht wel bewust naar de versies waar ik geen naaimachine voor nodig had en vond 2 geschikte filmpjes, ook besloot ik zelf dat ik de stokken 80cm lang wilde want Charlie is best een grote kat. Dit heb je nodig:

  • 5 stokken van ongeveer 80cm.
  • stof van ongeveer 1 bij 1 meter.
  • stuk touw van ongeveer 50cm.
  • textielschaar en naald en draad.

Ik haalde bij de Gamma twee ronde houten latten, deze waren 270cm lang en zaagde ik ter plekke in latten van 80cm. Bij de kwantum haalde ik stof. Deze leuke met monstera print en een witte stof voor als ik wil afwisselen. In dit filmpje zie je hoe ik de tent ongeveer maakte. Deze DIY is ook nog een lowbudget want ik was in totaal 13Euro kwijt. Leuk toch?

Designed by Lotte.

Dit ligkussen staat toch geweldig binnen ieder interieur? En wil jou kat er geen gebruik van maken? Dan leg je deze gewoon voor jezelf op de bank of bed.

MiaCara.

Ietsje duurder, maar een kat verdient toch alleen het beste? Want vind je van dit mooie afgewerkte houten design?

House Doctor.

Je kat kan alles goed in de gaten houden en voelt zich ook nog veilig. Perfect dus. En rotan staat warm binnen elk interieur.

Kerbl slaap-klapstoel.

In te klappen en ook nog eens hip, met deze eigen stoel voor jouw kat kun je alle kanten op. En kijk eens naar de leuke prijs!

Kek Amsterdam.

Karton, de meeste katten zijn er dol op, en dan ook nog een zo leuk ontworpen in de vorm van een eigen grachtenpand. Gegarandeerd een succes voor jouw kat.

Ik hoop dat ik je genoeg inspiratie heb kunnen geven voor leuke hippe slaapplekjes voor jouw kat. En heb je hulp nodig en vragen over de DIY tipi? Stuur dan gerust een mailtje of laat hieronder jouw vraag achter. Dan help ik je graag.

3 Comments

  1. Ohh super tof zeg!! Wat waren in eerste instantie de afmetingen van de stokken? Pippa is namelijk wat kleiner van stuk haha.
    Super handig dat je niet hoeft te naaien bij deze diy! (Niet zo goed in haha)

    1. Hi Sandra, ik koos ook voor de simpelste hihi. je moet wel wat kleine stikjes met de hand doen maar dit is niet heel lastig. De originele afmetingen voor de stokken waren 75cm 🙂 Liefs.

  2. Leuk zeg! Mijn dochter gaan binnenkort ook “knutselen”. Eerst maar eens 1 tentje ( we hebben 2 katten). Vandaag gaan we op het werk bamboe stokken afzagen in het “bamboebos”. We zijn net verhuisd en hebben nog een paar dozen met oude gordijnen. Die gaan we eerst eens even uitproberen om te kijken hoe het eruit komt te zien. Mocht het lukken, dan krijgen de katten een leuk Sinterklaaskadootje. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.