Spontaan fotograferen.

Voordat ik aan een product fotoshoot begin bedenk ik altijd eerst wat ik wil laten zien, wat voor sfeer ik wil neerzetten en wat ik erover ga vertellen. Dit had ik ook gedaan voor de mooie keramiek producten van Kesemy Design. Maar soms loopt iets helemaal anders.

Ik had bedacht dat ik het plankje boven mijn bank op 2 verschillende manieren zou gaan stylen met de bordjes en huisjes van Kesemy Design. Zo zou ik op een leuke manier kunnen laten zien wat je met de bordjes kunt en jullie eventueel nog wat nieuwe inspiratie geven voor het stylen van hoekjes en planken.

Ik begin eigenlijk altijd met de bloemen. Bij de bloemist stel ik dan een bos samen en deze knip ik bij thuiskomst dan zelf op maat. Voor vandaag zou ik ook losse bloemen gebruiken in een klein vaasje, dus op de eettafel knipte ik alles op maat. Ik maak er dan altijd een grote puinhoop van die ik achteraf weer opruim. Na het bekijken van de eerste styling was ik wel tevreden, maar met de tweede helemaal niet.

Ik besloot eerst de bordjes op de eettafel te fotograferen voor close-up foto’s. Dit doe ik altijd zodat je in dit geval de mooie details van de print op de bordjes kunt zien. En terwijl ik de bordjes neerleg en net alle bloemen wil wegschuiven bedenk ik dat dit er eigenlijk ook wel heel mooi zomers uitziet.

Ik ben dus eigenlijk niet meer opnieuw aan de tweede styling begonnen want ik vind het zo ook mooie foto’s geworden.  Hoewel spontane foto’s voor dit blog van mijn interieur niet veel voorkomen, vind ik persoonlijk spontane foto’s met portretfotografie het mooist. Juist wanneer mensen en kinderen bewegen krijg je dan de mooiste foto’s, een blik of een stukje licht kan dan net het verschil maken vergeleken bij geposeerde foto’s. Misschien dus vaker mijn interieur spontaan fotograferen?

Ben je benieuwd naar de rest van de mooie producten van Kesemy Design? neem dan zeker een kijkje in haar webshop of winkel in Amsterdam. Dit is zeker de moeite waard!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.