Renovatie update.

Vijf weken geleden begon het, de renovatie van het totale appartementen complex, dit omdat er aan de jaren50 huurappartementen al jaren geen onderhoudt had plaats gevonden. Van het dak totaal vernieuwen tot aan nieuwe ramen en kozijnen, alles zou nu in een keer gebeuren en zou negen weken gaan duren. Maanden had ik hier tegenop gezien.

Ik zag vooral op tegen de herrie en alle bouwwerkers de hele dag om mijn appartement heen. Goed voorbereid had ik een paar dagen voordat alles begon nog nieuwe verduisterende gordijnen gekocht. Hoewel je vanaf de buitenkant niet door de Inside gordijnen heen kunt zien leek het mij niet prettig om hun de hele dag te zien want dit was wel mogelijk.

Nu vijf weken later is er al een hele hoop gebeurd. Mijn houten kozijnen zijn vervangen voor kunststof kozijnen en dubbel glas en de deur naar de hal en de balkon deuren zijn ook vernieuwd. Om eerlijk te zijn weet ik nog niet helemaal wat ik mooier vind. Ik hield wel van de houten kozijnen, dit gaf wel een bepaalde sfeer. De ramen nu ogen wat moderner. Ook zijn de nieuwe deuren naar het balkon nog grijs, en ik kan stiekem niet wachten deze wit te verfen.

Toch waren er een aantal punten waar ik totaal niet op voorbereid was. Allereerst het stof dat er elke dag weer komt te liggen in dikke lagen. Ik kan schoonmaken en stofzuigen wat ik wil maar een uur later ligt er al weer een laagje.

Een ander puntje waar ik niet op voorbereid was zijn de planten in huis, deze zijn niet zo blij met mijn donkere woning. Doordeweeks hangen de verduisterende gordijnen er en komt er dus eigenlijk geen licht binnen. En nu hangen ze er toch wel een beetje ongelukkig bij.

Over vier weken is alles voorbij. Ik kan niet wachten om dan weer lekker overdag te fotograferen, dit gaat natuurlijk ook best moeilijk in een donkere woning en natuurlijk zal ik ook de dikke lagen stof geen moment missen!

2 Comments

  1. komt vast goed 🙂

    en wees maar blij met die kunststof versie, want hout = zo verrot en als ze dat iedere x moeten bijhouden heb je steeds stof, stof, stof ..

  2. Hmm, kunststof in een jaren ’50 woning vind ik persoonlijk toch wel een mismatch. Vergeet het niet twee keer per jaar in de wax te zetten, anders is het zo geel/grijs. Kijk maar eens naar een plastic tuinsetje ;p
    Succes nog even!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *