Interieur irritatie.

hout 1

Het is eigenlijk nog helemaal niet zo lang geleden dat ik het bankje roze verfde. Maar toch klopte er iets niet voor mijn gevoel. Het roze vloekte een beetje voor mijn gevoel tegen het groen van de kast. Ik heb er best lang over nagedacht. Verf ik het bankje een andere kleur, en welke dan? Uiteindelijk koos ik voor een nieuw bankje.

Het is Skogsta van Ikea geworden. Dit bankje is van acacia hout. Het is 120 cm lang en de breedte volgens de website is 34 cm. Dit is eerder 31cm.

hout 2

hout 4

Ik had het bankje via de website gevonden, maar wilde het eerst in het echt zien. Acacia hout kan nogal  kleur verschil hebben en ik wilde niet dat dit te druk werd. Eigenlijk wist het ik het gelijk al toen ik het in de showroom zag, deze ging mee naar huis.

Ik had voor mezelf al een uurtje uitgetrokken voor het in elkaar zetten van het bankje. Want laten we eerlijk zijn, de producten van Ikea kunnen nog wel eens een gepuzzel zijn. Maar ik was erg blij verrast om te zie dat Ikea alles al had gedaan en ik alleen de poten erop hoefde te schroeven. In 5 minuten was ik klaar.

hout 3

En tja, ik hou gewoon van hout en vind het bankje prachtig staan. Het voelt meer als een geheel. Nu binnenkort een ander interieur irritatie puntje maar van mijn lijstje aftekenen. De groene kleur van de kast. Deze is erg mooi maar soms zeg ik wel eens; het voelt alsof de kast licht geeft. Ik denk dat dit komt door de lichte glans komt. De kast gaat in de matte krijtverf. Wel weer groen natuurlijk. Daar snel weer meer over.

hout 5

mijn

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.