INSIDE gordijnen.

Nieuwe gordijnen kunnen een behoorlijk moeilijke keuze zijn, er zijn namelijk een hoop factoren waar je rekening mee moet houden. Lichtinval, verduisterd of juist niet, kleur, materiaal dit zijn een aantal van die factoren. Ik stond een aantal weken geleden voor de leuke maar ook lastige keuze.

De gordijnen die er eerst hingen waren wit. Deze waren eigenlijk een probeersel een aantal jaar terug. Ik had hele donkere verduisterende gordijnen en wilde lichtere, maar niet dat je er letterlijk door heen kon zien. Ik ging naar Ikea en haal het goedkoopste paar, en je voelt het waarschijnlijk al aan komen. deze bleven hangen. Maar wit in een lichte ruimte is ook maar zo wit en zocht gordijnen met iets meer contrast. Het werden deze zacht grijze overgordijnen van INSIDE.

Voordat de gordijnen netjes werden geleverd kwam er een dealer van INSIDE langs om de maten op te nemen en de stofstalen met mij door te nemen. Ik twijfelde eerst nog voor een knalkleur als roze of groen, maar omdat ik dit al veelal in mijn accessoires laat terug komen ging ik voor minder gedurfd zacht grijs. Waar ik het al een hele service vond dat ze helemaal langs kwamen om de juiste maten op te nemen kwam er ook nog een medewerker de gordijnen helemaal ophangen, hij haalde zelfs de oude gordijnen naar beneden.

En wauw, wat ben ik blij met mijn keuze, juist net het contrast van het licht grijze tegen de lichte muur valt prachtig uit. Bij de gordijnen werd ook een nieuwe rails geleverd en wat helemaal luxe voelt zijn de verstelbare haakjes aan de gordijnen. Ik heb de gordijnen nu onder de rails hangen, maar met de verstelbare haakjes kan ik deze gemakkelijk hoger hangen. Hoe handig is dat?

De gordijnen komen als meer dan geroepen want over zo’n 3 weken voert de woningstichting renovaties uit aan mijn hele appartementen complex. Hierbij moet je denken aan al het grote werk, van alle muren en daken opnieuw isoleren tot hele nieuwe kozijnen en ramen. Mijn hele appartementen complex komt in de stijgers te staan 3 maanden lang. Deze stijgers worden weer ingepakt met een soort plastic tegen vuil en wind. Mijn appartementje zal dus 3 maanden lang donker zijn, maar dat niet alleen.. ook zullen de bouwmedewerkers elke dag op de stijgers langs mij ramen lopen, dag privacy! Gelukkig houden mijn nieuwe gordijnen dit een beetje tegen. Natuurlijk zal ik jullie hier op hoogte houden van alle bouwwerkzaamheden. Voor nu geniet ik nog even van de stilte, mijn nieuwe gordijnen en mijn privacy.

2 Comments

  1. Wauw Jessica, wat zijn ze mooi! Wij willen binnenkort ook nieuwe gordijnen dus dit komt als geroepen. Heel veel sterkte ook met de renovatie! Gr Emma

  2. Bah, ik heb ook zo’n renovatie moeten doorstaan in m’n vorige huisje (ook appartement). Maandenlang die akelige steigers voor het raam. Het ergste was dat deze bedekt waren met een donkerblauw doek die al het licht wegnam in huis. Je boft dat de lente er nu aan komt. Bij mij was het in februari waardoor ze wegens het vriezen regelmatig een weeklang niets konden doen en alles flink vertraging opliep. Qua privacy vond ik het nog redelijk meevallen. Op een gegeven moment hoor je wel aan het geluid waar ze ongeveer zijn en weet je wanneer het handig is om je gordijnen te sluiten. Gelukkig heb jij prachtige gordijnen nu en is het minder vervelend om die dicht te moeten doen. 🙂 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *