Een ere plekje.

Soms is een stoel zo mooi dat deze een ere plaatsje in huis verdient. Zo denk ik over mijn nieuwe salie groene Masters stoel van Kartell. Deze stoel is niet alleen prachtig vormgegeven, hij heeft ook nog eens de perfecte kleur.

De stoel is ontworpen door Phillip Starck, al heeft hij dit ontwerp niet helemaal zelf bedacht. Deze stoel is namelijk qua vormen 3 stoelen in 1. Zo komen de vlinderstoel van Arne Jacobsen, de tulpenstoel van Eero Saarines en de Eiffelstoel van Charles Eames samen. Geweldig bedacht, vind ik.

De stoel is gemaakt van kunststof. Bij kunststof denk ik meestal aan wat harder en kouder materiaal. Dit is totaal niet het geval bij de Master stoel, het lijkt wel of er een zachte coating overheen zit, niet zacht zoals stof maar de stoel voelt zeker niet hard en koud. Ik begrijp dat je niet veel wijzer wordt als je dit leest want het is moeilijk te verwoorden, maar je zou de stoel eigenlijk zelf even moeten aanraken.

Nu hoor ik je al denken, maar hoe zit de stoel? Nou eigenlijk fijner dan je zou verwachten van een stoel die niet geheel gesloten is. De lijnen ondersteunen op de juiste plekken, de bovenste ronde vorm zorgt ervoor dat de stoel ook fijn is om een beetje in te hangen met je arm over deze ronding.

Ik was totaal niet verbaasd dat je deze Maters stoel ook terug kunt vinden onder design tuinstoelen. Doordat deze stoel van kunststof is maak je deze gemakkelijk schoon en kan hij wel tegen een spatje water. Zelf vind ik de stoel te mooi voor op mijn balkon. Bij mij krijgt deze een ere plekje bij de kast. Zo pak ik de stoel ook gemakkelijk voor achter het bureau of bij de bank of eettafel wanneer ik bezoek verwacht. En mocht je niet zo van salie groen houden zoals ik doe, de stoel is er in veel verschillende kleuren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *