Een design klassieker, bijna dan.

Voor mij is dit toch wel bijna een design klassieker, de Muuto Wood tafellamp. Oké, een echte klassieker mag ik het nog niet noemen want deze lamp komt uit 2010. Maar met zijn bijzondere design heeft deze lamp altijd mijn aandacht getrokken.

Niet alleen vanwege het design maar ook omdat deze lamp helemaal van hout is, de metalen schroeven die zichtbaar zijn zorgen voor een stoer randje en valt echt op tussen de andere Muuto lampen. Hoewel het hout van de lamp wat lichter is dan de andere hout soorten in mijn huis komt deze nog steeds goed tot zijn recht.

Terwijl ik begin aan dit blog bedenk ik me hoe ik de lamp het beste kan omschrijven. En ik denk dat dit is te vergelijken met een huis waar verschillende woonstijlen samen komen, bijvoorbeeld indistrueel gecombineerd met brocante en vintage. Je moet ervan houden maar ik zelf kan zo’n inrichting erg waarderen en mooi vinden, het heeft een eigen stijl. Dit is te vergelijken met de lamp, er komen verschillende stylen in samen en dat maakt deze tafellamp uniek en geeft je huis een eigen stijl.

De lamp zelf is ongeveer 50 bij 50cm, dit maakt het een wat grotere lamp onder de andere design tafellampen. Hierdoor is het tegelijk wel weer een echte eyecatcher en heb je gelijk een saai hoekje tot leven gebracht. En mijn huis kon wel wat stoers gebruiken tussen de zachte pastel tinten. Maar zoals ik al eerder schreef denk ik dat deze lamp het in elke woonstijl goed doet, en daarom denk ik dat deze Muuto Wood tafellamp een echte design klassieker wordt. De lamp is duurzaam, tijdloos en past binnen elk interieur.

Maar of deze lamp van hout nu wel of geen design klassieker word, ik vind deze prachtig! Juist door zijn unieke design. Dit zelfde geldt voor jouw woonstijl, of je nu wel of niet stijlen met elkaar combineert.. jij moet je er thuis voelen. Dat is het belangrijkste!

 

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.