Waarom we graag veranderen in huis

PicsAeerste fotot_1424895428042

Ik vind het heerlijk om in huis te rommelen en van alles te veranderen. Je kent dit vast wel. En terwijl je dan bezig bent denk je, een nieuw kleurtje op de muur zou ook mooi staan of toch maar wat meer grijs in huis brengen. Een totaal ander voorbeeld; je hebt een kleding kast vol kleding maar weet in de ochtend niet wat je aan moet trekken.

Ik verander eigenlijk dagelijks dingen in huis en vind het heerlijk om te experimenteren met andere kleuren op de muur en in huis. Nu woon ik alleen. Dus krijg niet heel veel de vraag waarom ik de muur nu alweer geverfd heb. Maar hoor regelmatig verhalen van mensen die de vraag wel krijgen van bijvoorbeeld hun partner.

Ik volg een thuis studie interieur en styling. Bijna het eerste dat ik leerde was dat het eigenlijk niet gek is dat we graag hoekjes en kleuren veranderen en niet weten wat we aan moeten. Dit heeft alles te maken met emoties. De juiste kleuren om je heen zijn ook nodig om je goed te voelen. Nu voelen we ons ook wel eens een periode minder goed en veranderen emoties constant. En dan is het niet gek dat we de neiging voelen om de kleuren om ons heen dus ook te veranderen. Zo ook met kleding. De ene paar weken dragen we die roze top het liefst elke dag terwijl we een paar weken later er niks meer van moeten weten.

Dus voor iedereen die graag alles verandert in huis, lekker van genieten!

woonkamer toen

woonkamer nu

slaapkamer toen

slaapkamer nu

 

6 Comments

  1. Hello, love your apartment! Just found your blog by missjettle! Where is that plaid on your bank and on your bed from! Beautiful colors! Greetings Eva

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.